چگونه آش ميوه درست كنيم؟

يك وبلاگ خوب براي گردشگري ايران و جهان | تور كوش آداسي

چگونه آش ميوه درست كنيم؟

۳۲۲ بازديد

ايران شهرهاي زيادي دارد كه هر شهري هم غذاهاي منحصر بفرد زيادي داردو تا حالا درباره آش ميوه شنيده ايد؟

آش ميوه يكي از آش‌هاي مخصوص مناطق آذربايجان و به ويژه استان اردبيل است. اين آش

آش ميوه اردبيل يا همان آش مخصوص چهارشنبه سوري است كه هرساله در اين شب پخت مي شود .

به دليل داشتن انواع و اقسام ميوه‌هاي خشك و برگه‌هايي چون: زردآلو، آلوي خورشي، آلبالو و آلو قيسي، سبك و شستشو دهنده دستگاه گوارش است.

 

آش ميوه

براي پختن آش ميوه نيازي به سبزي نيست و ولي در صورت تمايل مي‌توان به آن تره، جعفري، گشنيز و برگ چغندر افزود، در غير اين صورت آين آش بدون سبزي تهيه مي‌شود.

مواد لازم براي پخت آش ميوه

لوبيا قرمز: يك پيمانه

نخود: يك پيمانه

عدس: 2 پيمانه

برنج: نيم پيمانه

گندم پوست كننده: يك پيمانه

رشته آش: ۳۵۰ گرم

گوشت چرخكرده: ۵۰۰ گرم

آلوي خورشي: ۲۰۰ گرم

برگه آلو زرد: ۲۰۰ گرم

قيسي زردآلو: ۲۰۰ گرم

آلبالو خشك ۲۰۰ گرم

گوجه برقالي: ۲۰۰ گرم

نمك، فلفل و ادويه: به مقدار لازم

پياز متوسط: ۲ عدد

تره، جعفري، گشنيز و برگ چغندر (درصورت تمايل): يك كيلو‌گرم

طرز تهيه

* لوبيا قرمز و نخود را كه از شب قبل خيس كرده‌ايم در قابلمه‌اي مي‌گذاريم تا بپزد. پس از اين كه حبوبات نيم‌پز شدند عدس و گندم را به آن اضافه مي‌كنيم تا با حبوبات بپزند.

* پياز خرد شده را در قابلمه‌اي ديگر با روغن تفت مي‌دهيم تا طلايي شود، سپس نمك، فلفل، ادويه و رب گوچه را اضافه مي‌كنيم و كمي تفت مي‌دهيم.

* برنج را به همراه مقداري آب به پياز داغ اضافه مي‌كنيم. گوشت چرخ‌كرده كه قبلاً به همراه پياز و ادويه به صورت كوفته ريزه در آورده‌ايم داخل پياز داغ و برنج مي‌ريزيم بعد سبزي آش را اضافه مي‌كنيم.

* حال حبوبات پخته شده را نيز اضافه مي‌كنيم و آش را هم مي‌زنيم. وقتي مواد آش پخت ميوه‌هاي خشك را به همراه رشته آش اضافه مي‌كنيم و منتظر مي‌مانيم آش كاملاً جا بيفتد.

* پس از آماده شدن آش ميوه مي‌توان براي تزيين آن از نعنا داغ، پياز داغ و ميوه‌هاي خشك استفاده كرد.

نكات مهم

* بايد حبوبات را از شب قبل خيس كرد. چون هم باعث پخت سريع آن‌ها مي‌شود، هم براي جلوگيري از نفخ شكم موثر است.

* نيم ساعت قبل از افزودن ميوه‌هاي خشك به آش، آن‌ها را در آب سرد بگذاريد تا خيس بخورد.

* در طي پخت بايد مرتب آش را هم زد تا ته نگيرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.